
Hemgjorda Påskägg med Arrak & Choklad
Ingen påsk utan klassiska arraksägg! Denna hemgjorda version är oändligt mycket godare än den köpta. En krämig och smakrik fyllning med den karaktäristiska smaken av arrak, omsluten av ett krispigt lager mörk choklad. En riktig påskfavorit för vuxna smaker.
- Stefan Lindberg
Förberedelse
20 min
Tillagning
15 min
Portioner
Ca 15 st
En vuxen påskklassiker
Recept på klassiska påskägg med arrak, precis som 'dammsugare' men i äggform. Ett enkelt och otroligt uppskattat påskgodis att göra själv.
Ingredienser
Gör så här
- Smula sönder kakresterna fint. Blanda med rumsvarmt smör och florsocker.
- Tillsätt kakao och arrakspunch. Arbeta ihop till en fast och formbar massa.
- Forma massan till små ägg och ställ dem i kylen för att stelna i minst 30 minuter.
- Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
- Doppa de kalla äggen i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
Vad tyckte du om receptet?
Dela: