Hemgjorda Påskägg med Arrak & Choklad

Hemgjorda Påskägg med Arrak & Choklad

(1 betyg)

Ingen påsk utan klassiska arraksägg! Denna hemgjorda version är oändligt mycket godare än den köpta. En krämig och smakrik fyllning med den karaktäristiska smaken av arrak, omsluten av ett krispigt lager mörk choklad. En riktig påskfavorit för vuxna smaker.

- Stefan Lindberg

Förberedelse

20 min

Tillagning

15 min

Portioner

Ca 15 st

En vuxen påskklassiker

Recept på klassiska påskägg med arrak, precis som 'dammsugare' men i äggform. Ett enkelt och otroligt uppskattat påskgodis att göra själv.

Ingredienser

15 portioner/bitar

Gör så här

  1. Smula sönder kakresterna fint. Blanda med rumsvarmt smör och florsocker.
  2. Tillsätt kakao och arrakspunch. Arbeta ihop till en fast och formbar massa.
  3. Forma massan till små ägg och ställ dem i kylen för att stelna i minst 30 minuter.
  4. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad.
  5. Doppa de kalla äggen i chokladen, låt överflödig choklad rinna av och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Dela:

Fler recept att utforska