
Krämig Citronfudge med Vit Choklad
Denna fudge är den perfekta balansen mellan sött och syrligt. Den vita chokladens krämighet möter den friska smaken från färsk citron. Det är ett otroligt enkelt recept att lyckas med och resultatet blir en len och lyxig fudge som smälter i munnen. En ljus och fräsch favorit till påsk.
- Stefan Lindberg
Förberedelse
10 min
Tillagning
15 min
Portioner
Ca 40 bitar
Enkel och oemotståndlig fudge
Detta recept på citronfudge är perfekt när du vill göra något snabbt, enkelt och otroligt gott. Den friska citrussmaken gör den till en favorit på påskbordet. Använd alltid färskpressad citron för bästa resultat.
Ingredienser
Gör så här
- Klä en form (ca 20x20 cm) med bakplåtspapper.
- Lägg vit choklad, kondenserad mjölk och smör i en värmetålig skål. Smält över ett vattenbad på låg värme under omrörning tills allt är helt slätt.
- Ta skålen från värmen. Rör ner finrivet citronskal och citronsaft. Blanda snabbt till en jämn smet.
- Häll smeten i den förberedda formen och bred ut den jämnt.
- Låt fudgen stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar, eller tills den är helt fast.
- Lyft upp fudgen med hjälp av bakplåtspappret och skär den i små, fyrkantiga bitar. Förvara i kylskåp.
Vad tyckte du om receptet?
Dela: